Sevilla

Woensdag 11 Juni 2014

Wij hebben lekker de tijd. Ons vliegtuig vertrekt pas om 16:55 richting Sevilla. Alle tijd dus om lekker alles op te ruimen en in te pakken. Als we daarmee klaar zijn en de krant hebben gelezen gaan we redelijk vroeg naar Schiphol. Liever iets te vroeg dan te laat aangezien wij met het openbaar vervoer gaan. Op Schiphol is het opvallend rustig voor de tijd van het jaar dus check in en douane gaan snel. Wij eten onze lunch in het foodcourt. Slechte keuze! Nooit weer. Wat een ranzige rommel! Als dan ook nog een kind de hele tijd loopt te jengelen besluiten wij ergens anders onze resterende tijd uit te zingen. Vrij kort voor boarding tijd lopen wij nog langs de tax free waar het opeens een drukte van jewelste is dus onze aankoop voor gezien moeten laten. Bij aankomst aan de gate is het meteen doorlopen en instappen. Wij hebben een ruime plek maar dat maakt de vlucht er niet perse plezierig op. Het lijkt wel of alle kinderen op deze vlucht zijn gezet en om beurten even los mogen barsten. Gelukkig is er dan na 2 uur en 40 minuten touchdown op Sevilla airport. Het is 20:00 en volgens de captain nog 34 graden. Lekker! Wij krijgen redelijk snel onze koffer en lopen meteen naar het auto verhuur bedrijf. De nonchalante houding van de medewerkster valt op dit moment slecht helemaal als blijkt dat zelfs road side assistance niet meer inclusief is in het pakket dat we hebben geboekt en ons op die manier toch weer een extra verzekering weet aan te smeren. Wegwezen hier met onze Opel Corsa die er verder netjes uitziet en zelfs van binnen schoongemaakt lijkt te zijn. Dat hebben wij in Spanje ook wel eens anders mee gemaakt. Onze eerste stop is net buiten Sevilla bij het Hilton Garden Inn. Wij willen morgen eerst aan de rondreis beginnen en pas aan het einde Sevilla ontdekken dus hebben wij expres een hotel buiten het centrum geboekt. Dankzij de navigatie is het hotel snel gevonden. Op de weg erheen zagen wij dat er een supermarkt redelijk dicht in de buurt zit dus nadat wij ingecheckt zijn en de bagage in de kamer hebben gegooid, pakken wij de auto nog een keer en gaan wij richting Carrefour wat uiteindelijk de Mercadona wordt omdat wij de afslag naar de Carrefour missen. Wij kopen Cola, Water en Jamon want in dat laatste hebben wij zo'n trek. Inmiddels is het 9 uur en willen wij simplicity dus halen een salade voor ieder bij de Mc en rijden vanuit daar naar de kamer. Mijn hemel wat hebben ze hier veel stoplichten! Parkeren de auto en schenken snel een borrel in en genieten van de jamon en daarna de redelijk eenvoudige salade van de Mc.

12 JuniPlaza España

Wij hebben geen ontbijt bij het hotel inbegrepen dus hadden wij gisteren in de supermarkt nog wat drinkontbijtjes meegenomen om ons de eerste paar uur door te helpen. Wij gaan op weg naar Córdoba.

Córdoba >>>

Vrijdag 20 Juni

Slapen lekker uit en gaan dan heerlijk uitgebreid ontbijten aan de rand van de golfbaan. Wij hebben totaal geen haast want Sevilla is maar iets meer dan een uur rijden. Voor ons iets meer omdat wij wederom geen zin hebben in de snelweg. Wederom de moeite waard met alle miljoenen zonnebloemen om ons heen. Eenmaal bij Sevilla is het iets moeilijker om een hotel te vinden. We hebben geen hotel geboekt en proberen door de harrewar van straten er één te vinden. Makkelijker gezegd dan gedaan dus. Uiteindelijk komen wij in het kleinste straatje wat er is een Best Western (nadat we bij een Tryp gestopt waren maar het daar zo druk was dat we meteen doorgereden zijn, een 4 sterren bekeken hadden maar waar het net een gevangenis leek en een ander 4 sterren waar de prijs echt giga was) tegen. Receptie heel vriendelijk en een garage hadden ze ook nog. Ze hadden een patio en daar hadden ze ook nog een kamer aan vrij. Prijs was ook redelijk en dus prima. Achteraf bleek dat wij midden in het centrum zaten...grappig. Even een supermarkt opgezocht, een biertje gedronken, een paar tapas gegeten en even op de patio geluierd. 's Avonds het centrum ingelopen op zoek naar een eet tentje. Met zo veel keus bijna moeilijk! Maar uiteindelijk gelukt en heerlijk gegeten.

Plaza EspañaZaterdag 21 Juni

Je zult het bijna niet geloven maar als wij wakker worden is het gewoon bewolkt. Toch maar een korte broek aan. Wij gaan ontbijten op een terrasje wat kennelijk heel populair is want we zien mensen gewoon wachten voor een tafeltje. Als we de rekening krijgen is dit waarschijnlijk ook het duurste tentje van heel Sevilla. Als wij opstaan om de rest van de stad te verkennen begint het gewoon te regenen. Wat is dit nou? Het regent niet hard maar na de redelijk warme dagen die wij gehad hebben, heb ik het nu gewoon koud! Besluiten een tentje binnen te gaan voor een kop thee ( ja, je leest het niet verkeerd). Als het na ruim een half uur dan droog wordt, lopen wij richting Plaza España en lopen daarna langs de Guadalquivir een beetje rond alvorens plaats te nemen op een lekker terrasje om nog even te genieten van alle tapas. ’s Avonds eten we nog lekker even wat om daarna nog wat voetbal te kijken.

Zondag 22 Juni

Tijd om weer naar huis te gaan. Het vliegtuig vertrekt iets over 10 in de ochtend waardoor we ook weer op een redelijke tijd thuis zijn. Het was heerlijk genieten in Spanje!

Feiten:

Agenda / Route

Córdoba