Storrington

Met Laurens & Thomas op South DownsJuni 30 - Juli 2, 2006

Hoog tijd om een keer te gaan kijken in Storrington waar Betty al sinds Oktober woont. Haar auto moet ook weer terug naar Nederland dus zo kunnen wij het aangename met het handige combineren.

Wij vliegen met Easyjet donderdagavond naar Gatwick. Vlucht gaat snel en Bet haalt ons op. Vrijdag maken wij een wandeling in de omgeving en gaan naar het summerconcert van Thomas. Net als in de films doen ze dat hier buiten onder het genot van een rijkelijk gevulde picknickmand. Op zatardag laten wij ons door Laurens door the South Downs leiden en gaan wij daarna met de trein naar Brighton. Een beetje vergane glorie maar wel leuk om even geweest te zijn. Ďs Avonds bbq-en wij nog en vertrekken zondag op tijd om op tijd in Dover te zijn voor de boot.

Ik vond het een super stukje Engeland en wij komen dan ook zeker snel terug.

 

Volleerd kalksteengolferJuli 17 - 20, 2008

Een betere reden om naar Engeland af te reizen dan iemand zín verjaardag is er bijna niet dus doen wij dat. Wij pakken bij Dunkerque de Norfolkline en staan 1 uur en 45 minuten later in Dover. Ok, onze rit duurde iets langer maar over het algemeen zou je dan in Dover kunnen zijn. Vandaar is het iets minder dan twee uur rijden naar plaats van bestemming. Daar aangekomen beginnen wij meteen met taarten bakken, nu weet ik nog steeds niet of chocolate chip cookies ook voor taart mogen doorgaan maar het zij zo, en gaan wij daarna aan een lekker avondmaal. Wij zijn toch best wel gebroken va7 sistersn de lange rit en gaan dus op tijd het mandje in. Wij moeten er morgen vroeg uit voor het ophangen van de versiering en het decoreren van de ďtaartĒ. Nadat ook dit zich voltrokken heeft breng ik samen met Bet de jongens naar school en maken wij daarna een fikse wandeling om uiteindelijk in een echte Engelse pub te belanden voor een typische lunch. Daarna is het ook weer tijd om de jongens op te halen en gaan wij meteen bij een boer langs die scharreleieren verkoopt. Gewoon geld in een mandje leggen voor wat je meeneemt. Het kan dus toch nog wel. Nu is het echt tijd voor een Pint en lopen wij ook hiernaartoe door de velden en de onnoemelijk vele Public Footpaths. Zo die pint hebben wij nu wel verdiend! Terugweg duurt iets langer...

Zaterdag gaan wij naar The Seven Sisters bij Eastbourne. Echt super mooi. Je loopt daar een route langs de kalkstenen kust waarna je uitkomt op een plein waar wij het geluk hadden dat er net een fair gaande was. Bandje en alle omaís op stoeltjes in het veld die aan het breien zijn. Nee maar, je kunt zelf horseshoe werpen. Bestaat dat nog? KNUS! Net als deze dag! Op zondag is het weer tijd te vertrekken richting Dover waar wij de boot weer pakken. Rit gaat nu gesmeerd.

Feiten:
 • Plaats: Storrington
 • Tips:
   • The South Downs zijn echt super mooi.
   • Een goed gevulde picknick mand mee de velden opnemen.
   • De rit langs de kust richting Dover moet super zijn.
   • 7 Sisters bij Eastbourne