Sucre

Om 16:30 komt de chauffeur en om 19:00 zijn wij in Sucre. De weg naar Sucre verklapt al dat je naar een ontzettend leuke stadje op weg bent en bij aankomst in Hostal Sucre wordt dit nog eens bevestigd. Super ziet het eruit. Wij dumpen de spullen in de kamer en gaan op zoek naar een borrel, iets wat ivm de feestdag nog niet eens zo makkelijk is, maar ach de aanhouder wint en wij komen bij een onwijs leuk plekje waar later, door gebrek aan andere tentjes wel heel veel klanten binnenkomen. De arme man kan het niet meer aan en als wij na 50 min. nog steeds op onze tweede bestelling zitten te wachten besluiten wij ergens anders heen te gaan waar wij overigens ook prima hebben gegeten.

03.11.05

Heerlijk geslapen en prima ontbeten. Even naar Candelaría Tours gelopen om de tickets voor de vlucht van vanmiddag om 17:00 naar Santa Cruz te halen, schoenen laten poetsen (de beste man was wel een kwartier bezig met die stoffige bergschoenen), de nodige Artesenías winkeltjes ingegaan en leegPleintje in Sucregekocht, 2 flessen Caçhaca gekocht voor 15 Bolivianos per stuk (echt een giller) en nu even wat drinken en eten bij Joyride op de patio. Life is not bad in Sucre. Om 14:00 teruggelopen naar het hotel om uit te checken en om daarna naar het vliegveld te gaan. Eenmaal in het hotel hoorden wij dat Candelaría nog een keer gebeld had. Telefonisch kregen wij geen gehoor dus zijn wij er maar even naartoe gelopen. De vlucht van vanavond was geannuleerd en wij hadden nu twee keuzes om op tijd in Santa Cruz te komen:
1)de nachtbus die er 14 uur over zou doen
2)morgenochtend van Sucre naar La Paz en dan naar Santa Cruz.
Nou de keuze was snel gemaakt. Alles beter dan weer 14 uur in een bus zitten. Omdat wij nu dan ook de rest van de middag in Sucre hadden hebben wij snel een taxi genomen in de richting van de Dino tracks. Eenmaal daar hoorden wij dat de tour net begonnen was maar dat wij nog wel aan mochten sluiten. Hadden wij maar bij onze eerste ingeving rechtsomkeert gemaakt!! Dit was echt vreselijk!!! Die 20 min. Die wij hebben kunnen meelopen waren al te lang maar we hebben er vreselijk om kunnen lachen! Taxi is op ons blijven wachten dus konden wij ook weer met hem mee terug. Even lekker op het centrale plein op een bankje gezeten en de mensen een beetje bestudeerd. Daarna terug naar Candelaría voor de tickets voor morgenochtend. Ze hadden gelukkig nog een andere vlucht gevonden waardoor wij rechtstreeks naar Santa Cruz konden vliegen, beter! Daarna nog lekker gegeten en geborreld in de tent van gisteren waar nu helemaal niemand was.

04.11.05

Voor ons doen vandaag laat opgestaan: 8:00. Gedoucht , ontbeten en toen stond de taxi voor ons klaar om ons naar het vliegveld te brengen. Vlucht was prima op tijd en na 34 min vliegen waren wij al in Santa Cruz. Klimaat is hier tropisch vochtig. Wij moeten hier 4,5 uur wachten en met al die bagage blijven wij liever op de geventileerde luchthaven dan daarbuiten. Van de laatste Bolivianos kopen wij een empanada en wat te drinken. Helaas blijkt na het inchecken dat wij toch weer moeten pinnen omdat wij de airporttax nog moeten betalen. Op een bord staat dat dit 161Bs pp is en pin dus 350Bs. Helaas dat is een oud bord en wij moeten 420 betalen, SHIT! Goed wij hebben nog wat dollars en gelukkig kunnen wij het aanvullen. What a relief, maar wat een gedoe en helmaal omdat alle kleine Braziliaantjes die ook met onze vlucht meegaan proberen voor te dringen terwijl jij je best staat te doen je geld bijelkaar te toveren. Maar goed het is gelukt en de vlucht vertrekt op tijd naar Sao Paolo. In Sao Paolo vertrekken wij met dikke vertraging en de vlucht is echt bomvol. De raarste mensen en situaties maken wij op deze vlucht mee, het is ongelooflijk maar de vakantie was echt in één woord GEWELDIG en dat neemt niemand ons meer af.

Feiten:
 • Plaats: Sucre
 • Route: Potosí - Sucre
 • Hotel: Hostal Sucre
 • URL: http://www.hostalsucre.com.bo/
 • Do’s:
   • Bij Joyride op het terras zitten.
   • Rustig gaan zitten op de Plaza en mensen bekijken
 • Don’ts:
   • De Dino-truck!!

Potosí