Tamarindo

Wij gaan op weg naar zonnigere oorden, letterlijk en figuurlijk! Wij zijn bijna drie uur onderweg terwijl het maar 95 km zijn. Wij proberen onderweg nog te stoppen voor een paar souvenirs maar komen voornamelijk gaten in de weg tegen die het onmogelijk maken een beetje door te rijden. Wij komen aan in Tamarindo, surfers hangout, op en top! Het is 34 graden en erg vochtig. We’re catchin’ the waves, dude, totally rad! Wij komen aan bij ons paradijs voor de komende twee nachten. Worden verwend met een heerlijk welkomstcocktail en moeten ons dan zien te vermaken. Hier? No problem, dude! Wij rijden even into town om een excursie naar de reuzeschildpadden te boeken. Die komen van November t/m maart aan strand om huevos te leggen. Excuse me? Hoe laat gaat dit gebeuren? 23:40?? Toch maar doen. We proberen nog wat geld te halen bij de lokale bank maar zijn pas aan de beurt als wij Tamarindo zo ongeveer weer gaan verlaten. Wij gaan eten bij een surfers hangout waar alles totally awesome of cool is. Als wij terugrijden naar ons paradijs begint het tropische weer. REGEN! En niet zo’n beetje ook. Nothing else to do then chill and stop living life the fast way met onze nieuw aangeschafte fles rum, onze cashews & ons idyllisch terras. Als het eindelijk na 6 potjes Yahtzee en een halve fles rum en een zatte Eef een beetje begint op te klaren gaan wij even bij het strand kijken. Martin probeert een duik te nemen maar al snel blijkt dat hij ook maar een klein jongetje is vergeleken met de giga onderstroming want hij wordt 4x omgeduwd en verliest daarbij steeds weer zijn zwembroek. Wij zoeken stille wateren op in de vorm van onze eigen badzwemkuip. Wij proberen zo laat mogelijk te eten zodat het late excursie-uur niet zal tegenvallen. Dat tegenvallen doet eigenlijk alleen het eten. Wij komen ±23:45 bij het strand aan en maken een heel klein overtochtje naar de broedoever. Er zijn al 6 schildpadden gespot. Wij zijn stomverbaasd als wij de eerste voorbij zien kruipen. Zag je dat? Het geheel is erg commercieel uitgebuit. Wij lopen in een groep van 14 man en wij zijn niet de enige groep. Wij zien nog minstens vier andere groepen. Een van de schildpadden is bezig een nest te maken. Het komt neer op het overhoop halen van ongeveer 10m2 waarna ze rustig gaat scheppen met haar achtervliezen. Indrukwekkend. Alles gaat met beleid. Dit schouwspel mogen wij om de beurt aanschouwen. Als ze eindelijk eieren begint te leggen dan is de andere groep. Wij krijgen net nog de laatste drie eieren te zien maar door de overbevolking zie ik helaas niet hoe dat ging. Er zijn maar ± 30 eieren gelegd. Schrale oogst, ook gezien het feit niet alle eieren daadwerkelijk een dooier bevatten. Biologen nemen ze mee. Hebben ze meer overlevingskans. Daarna begint ze met hetzelfde beleid, schepje voor schepje de ‘eieren’ te bedekken. Dit doet ze om de 6 tot 9 dagen gedurende het seizoen om de drie jaar. Na dit spektakel worden wij ook meteen het eiland weer afgeschopt. Wij zijn om 2:30 thuis.

Dinsdag 11/11

Wij twijfelen: zullen wij nog een keer een vulkaan bezoeken of gaan we, waar we hier eigenlijk voor gekomen zijn, lanterfanten en zwemmen. De keus is moeilijk maar we worden uiteindelijk verleid door de zon en blijven bij het zwembad. Als blijkt dat wij ook hier ons eigen dierentuintje hebben wordt de keus bevestigd. Eekhoorntjes knagen namelijk alle noten van de boom. Erg gezellig. Om een uur of twee begint het te betrekken en besluiten wij toch maar even into town te gaan. Daar gaan wij lekker onder het genot van een stuk foccacia en een Imperial verder met Yatzeëen. Wij kijken hier naar de zonsondergang en gaan met veel te veel opgelopen muggenbulten weg. Wij worden overgehaald een ritje langs het strand te paard te maken. Achteraf vanwege de korte broek niet het slimste idee. Martin z’n hand ligt open en ik ben bont en blauw en heb mijn benen opengehaald aan de stijgbeugelriemen. Ze staan in de fik. Maar goed, het was leuk maar dat doen we nooit meer. Amigo en Camilla leiden nog steeds op de voorkeurslijst. Wij gaan eten bij een supermooi hotel in Tamarindo (El Diria). Het eten is perfect en wij worden lekker verwend!

Woensdag 12/11

Het einde van de vakantie begint in zicht te komen. Na een heerlijk ontbijt lopen wij even naar het strand waar het nu laag tij is. Wij willen nog helemaal niet terug! Op het bospaadje waar je doorheen moet horen wij opeens gigantisch geblaf. Blijkt daar gewoon een hele brulapen kolonie te zitten. GAAF!!! Wat leuk! Wij blijven even kijken en lopen verder naar het strand. Ik word hier opgegeten door de muggen dus laat het voor gezien en neem liever een duik in het zwembad. Lekker hoor. We leave paradise om 10:30
.

Feiten:
 • Plaats: Tamarindo
 • Route: Cañas Dulces - Tamarindo
 • Hotel: Cala Luna
 • URL: http://www.calaluna.com/
 • Do’s:
   • Met de turtle watch meegaan, echt geweldig
   • Lekker ontspannen
 • Don’ts:
   • Paardrijden met een korte broek
   • Proberen geld op te nemen bij de bank. Je bent aan de beurt als je hier weer weggaat.

Cañas Dulces

San José