Tsavo West

Zwarte lava stroomDe rit naar Tsavo West is zwaaar. Niet zozeer door onze medepassagier die wij na 45 minuten al lozen maar de gigantisch bochtige weg die met hoge snelheid overwonnen wordt. Ben dan ook blij dat wij na +/- 1 uur, nadat wij onze bijrijder hebben gedumpt, even de auto uit mogen om de onwaarschijnlijke zwarte lavastromen die het park domineren van dichtbij te mogen bekijken. Bijzonder is dit. Ondanks het feit dat de afstanden tussen de parken best veel tijd in beslag neemt ben ik ook weer blij dat je de grote verschillen kunt zien. Twiga tot de derde macht

Bij de ingang van het park moeten wij best lang wachten en eenmaal op weg hebben wij maar een hele korte gamedrive naar onze lodge. Eenmaal daar worden wij weer vriendelijk begroet met een heerlijk fris handdoekje met eucalyptus en een geweldig uitzicht over het park. WOW!!! Wij krijgen de sleutels van de kamer en al lopende merken wij dat wij steeds verder van de waterhole aflopen die deze lodge wel heeft. Een van de kamermeisjes merkt op dat wij hier niet helemaal blij mee zijn en zegt tegen de koffer jongen neem kamer 25 maar. Ik ben haar nu nog steeds dankbaar. Wat een geweldig uitzicht op de waterhole en wat een geweldige kamer. Jammer dat Martin op dit moment de griep aan het krijgen is. Toch heeft hij wel trek en begeven wij ons naar het restaurant dat ook een geweldig uitzicht heeft op de waterhole. Wij drinken eerst wat en zien dan dat er twee giraffen richting waterhole lopen. Na een half uur komt hier een derde, hele kleine, bij. Uiteindelijk duurt het 1 uur en 45 minuten voordat ze eindelijk gaan drinken maar het schouwspel waar na 1 uur en 20 minuten ook zebra’s en antilopes bijkomen is het meer dan de moeite waard. Geweldig!!

Nadat dit schouwspel zich voltrokken heeft gaan wij naar de kamer terug en kan Martin even lekker op bed gaan liggen. Hij heeft koorts en is zo snotverkouden als ik weet niet wat. Toch wil hij de avond game drive niet missen.

Wij rijden als eerste naar Mzima Springs waar we de auto uit gaan. Wij gaan hier een kleine wandeling maken met een ranger langs hippo’s en krokodillen. Mmmm, weet nog niet of ik dit echt leuk vind maar laat me natuurlijk niet kennen maar loop wel heel dicht bij de ranger in de buurt.2 flirtende hippo's Tenminste zo dicht als ik kan zonder misselijk te worden van de lucht die deze man verspreid. Sorry. Wij krijgen onderweg wat uitleg over sommige bomen en komen dan snel uit bij het basin waar volgens de ranger maar 1 hippo in zit maar waar wij er al snel 2 zien. Twee jaar geleden waren in dit park zo’n 60 hippo’s te vinden maar de droogte in dat jaar was funest voor heel veel dieren waaronder de hippo. Van Hippo basin 1 lopen wij naar basin 2 waar we zo’n 6 hippo’s in de verte zien en een croc. Kom op jongens doorlopen, dit gaat van mijn tijd af om een luipaard te zoeken..haha.

Eenmaal terug in het busje zoeken wij naar wild maar snel is wel duidelijk dat dit in dit park een stuk moeilijker gaat worden door de dichte begroeing. Vind het park wel super mooi maar zoals gezegd is wild spotten moeilijk. We zien giraffen, dik diks, olifanten en nog wat andere dieren die de revue al hadden gepasseerd met op de valreep een mannetjes leeuw die in de verte in het hoge gras lag maar helaas geen luipaard. Jammer!

Bij terugkomst in de lodge drinken wij eerst lekker wat op de kamer, Martin voelt zich nog niet top maar heeft wel trek om wat te eten dus hier komt ie wel overheen. Wij gaan wat eten en als wij naar de kamer terug willen gaan, staan er opeens vanuit het niets 5 giraffen bij de waterhole. Top! Wij blijven nog heel even kijken maar als zij in de verkeerde richting lopen vertrekken wij. Eenmaal terug in de kamer zijn de giraffen ook vertrokken. Wij slapen en Martin slaapt heel rustig. Gelukkig maar, zal hem goed doen.

27 Januari

Laatste dag op safari. De wekker gaat weer lekker vroeg. Gilbert wil om 7 uur vertrekken en dus staan wij op tijd bij de bus. Naarmate de week vordert komt hij steeds later maar nog steeds binnen een acceptabele vertraging. Wij gaan op zoek naar het luipaard maar komen echt heel weinig wild tegen en als wij langs een dicht Rhino Sanctuary rijden vraag ik me echt af wat dit voor Game Drive is. Dit wordt enigzins goedgemaakt Mombasa Tusksdoor de logische uitleg en als wij dan via de radio te horen krijgen dat een luipaard gespot is wordt daar volgas heengereden. Helaas is deze vertrokken als wij aankomen. Jammer! De kans is verkeken want 30 minuten later staan wij na een kudu bij de poort van het park. Shoot!

Wij rijden naar de poort van Tsavo East om daar bij een restaurant nog een lunch te krijgen. Het is nog wat vroeg maar we eten toch maar. Wij weten nog niet hoe laat wij exact weer in Mombasa aankomen. Gelukkig verloopt de reis voorspoedig en staan wij om 16:00 bij de hut van Julius om de eindbetaling te doen . Wij krijgen nog een giraffe en een kleine neushoorn en worden door Gilbert bij het hotel afgezet.

Feiten:
 • Plaats: Tsavo West
 • Route: Amboseli - Voi - Tsavo West
 • Hotel: Serena Kilaguni Lodge
 • URL: http://www.serenahotels.com/serenakilaguni/default-en.html
 • Do’s:
   • Lekker relexen bij de waterhole van deze lodge
   • Deze lodge....Aanrader!
   • Naar dit park gaan
 • Don’ts:
   • Je bij de lodge laten afschepen met een kamer zonder uitkijk op de waterhole
   • Naar dit park gaan als je puur voor de dieren gaat

Amboseli

Mombasa