Ubud

Git Git WatervalOm 10:00 staat de chauffeur voor vandaag klaar. Ketut is een beetje vreemd. Spreekt een beetje raar, kijkt niet echt helder uit zijn ogen en nipt telkens geheimzinnig aan iets bruins in zijn waterfles...zou het?

Vanuit Lovina vertrekken wij naar de Git Git waterval. Absoluut de moeite waard om hier langs te gaan mede door de leuke wandelweg erheen langs vele souvenirshopjes, knappe gast die zonder souveniers hier weer vertrekt, en een rijstveld. Helaas beginnen hier wel de eerste regendruppels te vallen en zullen wij de rest van de dag geen zon meer zien en rijden wij door de buien heen.

Na Git Git vervolgen wij onze route naar het Bratanmeer waar net een ceremonie bezig is. De chauffeur wil eigenlijk niet stoppen maar daar kunnen wij gelukkig een stokje voor steken. Super om dit te zien. Mensen zijn mooi gekleed en er is van alles gaande.Na deze stop wil de chauffeur ons eigenlijk meteen naar Ubud brengen. Daar ben ik het niet mee eens en met wat heen en weer gaan we toch via Pacung naar Jatiluwi. In Jatiluwi heb je geweldige rijstterrassen. BratanmeerJammer dat het weer niet meewerkt maar dit is echt geweldig. Opeens halverwege moet je opeens 10.000Rupiah betalen...waar dat precies voor is? Boeit niet het is en blijft geweldig mooi. Na deze immense rijtterrassen rijden wij via menig dorp waar allerlei festiviteiten gaande zijn naar Ubud. Het is mooi om te zien hoeveel werk en aandacht aan die festiviteiten wordt besteed. Hele straten worden versierd en aangekleed. De vrouwen zijn super mooi gekleed en dragen soms torenhoge fruitschalen op hun hoofd. Fascinerend.

Eenmaal in Ubud worden wij verrast door het feit dat wij een private pool villa toebedeeld krijgen. Wat een luxe! Dit is echt helemaal geweldig. Huisje, zwembad, gazebo, tuinstoelen, douche en bad onder de sterrenhemel. Hier kan ik wel aan wennen. Oeps opschieten....anders missen wij de high tea met lekkernijen....haha...lekker!! Na menig springroll, pikante koek en wat zoetigs trekken wij ons terug in onze pool villa. Wij nemen een duik en voelen ons echt mega rijk na het bubbelbad onder de sterren.

9 Oktober

Wij slapen uit! Heerlijk die rust en wij hoeven nergens heen. Ook wel eens lekker. Als ik wakker wordt zie ik onze prive pool en aarzel geen moment om daar een frisse duik in te nemen. Want fris is het water zeker! Daarna onder de ochtendzon opwarmen in onze private gazebo en dan heerlijk ontbijten. Na het ontbijt proberen wij onze tickets te wisselen voor de vlucht naar Kuala Lumpur want kennelijk is er ook ene latere vlucht. Ubud Village ResortHelaas zit deze vol maar hebben het in ieder geval geprobeerd. Lekker verder relaxen bij onze prive pool dus. Boekje lezen todat wij toch een beetje te verhit raken en besluiten de hotelshuttle naar het centrum van Ubud te nemen. Helaas halen wij die niet. Net op het moment dat wij willen vertrekken worden wij door het resibureau gebeld dat ons laatste hotel volgeboekt zit. Of wij 1 avond daar willen slapen en de volgende avond ergens anders. Nou liever niet! Prima als het een ander hotel wordt maar niet nog een keer van hotel wisselen tussendoor. Wij zouden teruggebeld worden binnen 15 minuten. Als na 45 min. nog steeds niemand heeft gebeld laten wij het voor gezien en gaan wij naar het souvenier winkeltje toe dat ik gezien heb toen wij gister naar het hotel werden gebracht. Zo doden wij ook meteen de tijd tot de volgende shuttle. De gecko’s die hij handbeschilderd zijn snel gekocht ook omdat hij er een waanzinnig lage prijs voor vraagt. Om iets voor twee zijn wij terug in het hotel en zine de shuttle voor ons wegrijden. Wat is dat nou? Gelukkig is er nog een auto beschikbaar en worden wij alsnog even gebracht.Offers

Ubud is echt een vreselijk relaxed dorpje. Leuke tentjes en winkeltjes. We struinen er lekker langs en komen uiteindelijk bij een markt. Echt alles wordt hier verkocht en als je van afdingen houdt dan ben je hier op het juiste adres! Heerlijk! Vanuit hier lopen wij terug naar het hotel met onze nieuwe aangekochte spulletjes. De wandeling is iets verder als verwacht en wij komen net te laat voor de high tea met lekkernijen. Jammer! Gaan lekker nog even zwemmen in onze prive pool en maken ons dan klaar om even lekker te gaan eten. Omdat het om de haverklap regent besluiten wij in het hotel restaurant te blijven waar wij heerlijk genieten van de verwennerij. Van het reisbureau hebben wij niets meer gehoord.

10 Oktober

Het heeft de hele avond geregend als een gek. Ons tuintje ziet er behoorlijk verwilderd uit maar dat mag de pret niet drukken. Wij mogen tot 11:30 nog lekker genieten van onze private pool villa want dan worden wij opgehaald om naar Sanur te gebracht te worden. Wij ontbijten lekker op tijd zodat wij genoeg tijd hebben voor ons eigen bedacht “cocobal”. Verdere vragen worden niet beantwoord....

Feiten:
 • Plaats: Ubud
 • Route: Lovina - Git Git - Bratanmeer - Jatiluwi - Ubud
 • Hotel: Ubud Village Resort
 • URL: http://www.theubudvillage.com/
 • Do’s:
   • Er is hier van alles te doen, door de sawah’s lopen, fietsen etc.
   • Naar de centrale markt gaan!
 • Don’ts:

Lovina

Sanur