Wellington

10/12

Nadat wij gister om +/- 17:00 thuis waren van de wandeling en even de weersvoorspellingen hadden bekeken, besloten wij Omega en Bluebridge te bellen om te kijken of de overtocht een dag eerder een probleem zo zijn. Zowel bij Omega als bij Bluebridge was het zo geregeld en  dus vertrokken wij vanochtend richting Wellington.

Na een korte tussenstop voor ontbijt en het bezoeken van Gravity Canyon reden wij eigenlijk in een keer door naar Wellington. Het was weer even wennen om in een “grote” stadWellington bij vertrek te zijn en een hotelletje te zoeken maar eigenlijk hadden wij die binnen no time geregeld toen wij de eerste de beste redelijke zagen waar wij de auto ook binnen konden parkeren.

Na een korte rustpauze met een wat verlate “lunch” vertrokken wij richting de stad. Omdat het niet al te geweldig weer was zijn wij uiteindelijk beland in het Te Papa museum waar we dachten na een half uur weer uit te zijn maar totaal verrast waren door de interactiviteit en de omvang. Na 2 uur, niet omdat wij uitgekeken waren, zijn we het museum uitgegaan en besloten wij even naar de New World supermarkt te lopen omdat wij niet echt wisten wat wij wilden. Daar uiteindelijk eten gekocht omdat wij weer heerlijke dingen zagen liggen en terug naar het hotel gelopen.

Daar zitten wij dan in het Victoria Lodge Motel met een heerlijke Nieuw-Zeelandse wijn en zo meteen een heerlijke avond maaltijd lekker te relaxen.

11/12

Toen wij vanochtend wakker werden regende het en leek het echt heel koud te zijn. Het was in ieder geval behoorlijk bewolkt en voMarlborough Soundsoral heel erg mistig. Omdat wij niet echt plannen hadden voor vandaag en het vanwege de mist geen zin had om met de Cable car naar het Aussichtspunkt te gaan besloten wij het vooral rustig aan te doen en een beetje door de stad te slenteren totdat wij de huurauto moesten inleveren en de ferry moesten pakken.

Om 11:00 zijn wij richting Omega Rental Car gereden om de auto in te leveren en helaas duurde de zoektocht naar hun lokatie iets langer dan verwacht waardoor er wat gezeur was over de 2liter fuel die ontbrak in de tank. Wij terugrijden naar een tankstation, bleek een self service station te zijn waar wij dus niet konden tanken. Gelukkig stond daar een onwijs aardige kiwi die, toen ik hem vroeg of hij voor ons tien dollar wilde tanken en ik hem cash wilde betalen, hij meteen zei daar geen problemen mee te hebben. GEWELDIG!! Na de mega zoektocht hadden wij ons niet veel tijd meer kunnen besparen. Toen wij eenmaal de auto ingeleverd hadden werden wij naar de haven gebracht van Bluebridge en konden wij binnen 5 min. aan boord. Een mega schip van Franse afkomst waar je alle veiligheidsmaatregelen nog steeds in het Frans kunt lezen.

Feiten:
 • Plaats: Wellington
 • Route: Tongariro – Ohakune – Waiouru – Palmerson North – Wellington
 • Hotel: Victoria Court Motor Lodge
 • URL: http://www.victoriacourt.co.nz/
 • Do’s:
   • Te Papa museum
   • Op de weg naar Wellington even bij Gravity Canyon stoppen
 • Don’ts:
   • ??

Tongariro

Blenheim